Etiopien part 2 – Harar, Dire Dawa, Kulubi, Addis 24. juli – 03. aug, dag 16-26

Etiopien – interesting facts:

I Etiopien er man 8 år bagefter – her er året 2007.

Det etiopiske år har 13 måneder

Klokken er 6 timer efter så hvis klokken er 14 western time er den 8 om morgenen etiopisk tid. Da vi ankom til vores første hotel i Addis fik vi således at vide at der var morgenmad mellem kl 1 og klokken 4..

I Etiopien er det officielle sprog Amheric.

Etiopien er det eneste land i Afrika, som ikke har været koloniseret. Dog var landet besat af italienske styrker i perioden 1936-41.

62% er kristne og 32% muslimer. De fleste kristne er ortodokse (nært beslægtet med Egyptens koptiske kirke). Ortodokse kirker i

Etiopien har typisk 3 timer lange bønneudkald fra klokken 3 til 6 om natten (!)

Se billeder – nederst i mit Etiopiens-album (efter stammefolkene) http://galleri.jakoboester.dk/#!album-119 fra:

Fodring af hyæner i Harar. Vist nok det eneste sted i verden man kan se det. Det anslås at 3-500 semi-tamme hyæner går rundt i Harars gader (…) Man ser dem primært om natten hvor de er på jagt efter føde…

Vigtig ortodoks ceremoni i Kulubi (finder kun sted to gange om året) hvor sejren over italienerne fejres ved Gabriels-kirken – alle præstebillederne er herfra.

Bådsafari på Lake Chamo.

400 år gammelt Adare-gæstehus i Harar – vi boede i ”brudesuiten” hvor nygifte i gamle dage opholdt sig i en uge efter brylluppet og blev fodret gennem hullet i væggen (aner ikke hvor de mon besørgede).

Vi nåede desværre ikke omkring de berømte nedgravede kirker i nord (Lalibela) men nåede en enkelt mindre kendt i syd (Mariam Adeli)

Etiopien ældste hotel (Taitu) i Addis